Πανελλήνιος Όμιλος Αμερικανικού Πιτ Μπουλ Τερριέ

Φιλοσοφία

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Αμερικανικού Πιτ Μπουλ Τερριέ συστάθηκε για την διαφύλαξη και διατήρηση της φυλής στην Ελλάδα

Βασικοί Σκοποί Ύπαρξης Ομίλου

Η κατάλληλη ενημέρωση του κοινού γύρω από θέματα φυλής, όπως ιστορικά, μορφολογικά, ταμπεραμέντου, κλπ, ούτως ώστε να μπορεί ο επίδοξος ιδιοκτήτης να κατανοήσει την ράτσα και τις απαιτήσεις της και ο κυνόφιλος να την γνωρίσει.
Η διαφύλαξη και προάσπιση της φυλής στην χώρα από τυχόν προτάσεις για απαγόρευση αυτής, όπως έχει γίνει στο παρελθόν.
Η διοργάνωση κυναθλημάτων και διαγωνισμών μορφολογίας, ούτως ώστε να διατηρηθούν το ταμπεραμέντο και η αθλητική κατασκευή της φυλής που έχουν επιβιώσει για αιώνες και έκαναν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να αγαπήσουν αυτά τα σκυλιά.

Υπεύθυνος Ιδιοκτήτης

Τα Pit Bull χρειάζονται μεγάλη αφοσίωση. Η φροντίδα και εκπαίδευση που απαιτείται, η ανάγκη αντιμετώπισης Νομοθεσίας περί Συγκεκριμένων Φυλών Σκύλων(BSL), ασφαλιστικά προβλήματα και η αντίληψη της κοινής γνώμης για την φυλή, απαιτούν αφοσίωση πολύ μεγαλύτερη από αυτή των ιδιοκτητών μιας άλλης φυλής.

OFFICIAL OPENING COMING SOON

0
0
Years
5
9
0
Days
1
2
Hours
2
9
Minutes
3
9
Seconds
0
0
1
0
0
Items

Sorry, the time is up.

Συνοπτικά οι βασικές αρχές της φιλοσοφίας του Πανελληνίου Ομίλου Αμερικανικού Πιτ Μπουλ Τερριέ ακολουθούν παρακάτω.

  • Ο Όμιλος αντιτίθεται σε κάθε είδους κακοποίησης ζώων και θα διαγράψει μέλη του ευ όρου ζωής εφόσον αποδειχθεί ότι εμπλέκονται σε οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης ζώων.
  • Είμαστε αντίθετοι στα ζευγαρώματα από μη γνώστες του αντικειμένου παράγοντε, κουτάβια χωρίς πιστοποίηση (pedigree) και χωρίς οι γεννήτορες να πληρούν τις προδιαγραφές ώστε να κρίνονται κατάλληλοι για να συμμετέχουν σε κάποιο εκτροφικό πρόγραμμα.
  • Προωθούμε την υπεύθυνη εκτροφή από επαγγελματίες του είδους, με κατάλληλους γεννήτορες(πιστοποιημένα σκυλιά), ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η καθαροαιμία των παραγομένων κουταβιών.
  • Είμαστε υπέρ της στείρωσης των σκύλων που προορίζονται για κατοικίδια.

Η Φιλοσοφία του ομίλου είναι χτισμένη και προσαρμοσμένη γύρω από τον Υπεύθυνο ιδιοκτήτη 

  • Η κατάλληλη ενημέρωση του κοινού γύρω από θέματα φυλής, όπως ιστορικά, μορφολογικά, ταμπεραμέντου, κλπ, ούτως ώστε να μπορεί ο επίδοξος ιδιοκτήτης να κατανοήσει την ράτσα και τις απαιτήσεις της και ο κυνόφιλος να την γνωρίσει.
  • Η διαφύλαξη και προάσπιση της φυλής στην χώρα από τυχόν προτάσεις για απαγόρευση αυτής, όπως έχει γίνει στο παρελθόν.
  • Η διοργάνωση κυναθλημάτων και διαγωνισμών μορφολογίας, ούτως ώστε να διατηρηθούν το ταμπεραμέντο και η αθλητική κατασκευή της φυλής που έχουν επιβιώσει για αιώνες και έκαναν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να αγαπήσουν αυτά τα σκυλιά.